Business Internaţional

Efectul inundaţilor de pe căile ferate din Anglia: a crescut preţul biletelor de avion

Efectul inundaţilor de pe căile ferate din Anglia: a...

Autor: Petru Mazilu

30.12.2023, 21:46 33

Preţul biletelor de avion din Anglia a crescut foarte mult din cauza furtunii care a făcut ravagii în Anglia. Asta după ce mai multe sectoare feroviare au fost inundate, iar autorităţile din Anglia au fost nevoite să anuleze cursele spre şi dinspre Franţa. 

Trenurile Eurostar şi Southeastern au fost anulate din cauza unui tunel inundat în apropiere de Ebbsfleet International din Kent. Între timp, Organizaţia de Cercetare a Tornadelor şi Furtunilor a anunţat că există un „risc de tornadă" în unele părţi din Marea Britanie, iar administraţia meteorologică a emis avertizări de vreme severă pentru vânt, ploaie şi zăpadă.

Unul dintre efectele anulării legăturilor feroviare prin Canalul Mânecii între Anglia şi Franţa este creşterea preţului biletelor de avion. Pentru zborurile dintre Londra şi Paris, preţul aproape s-a dublat în timp foarte scurt, susţin martori citaţi de Sky News.

Mii de persoane au rămas blocate în gări şi ar putea să piardă vacanţele sau petrecerile de Anul Nou. Criza se produce chiar în una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO