Business Internaţional

Elon Musk speră ca Tesla să producă primele maşini la uzina din Berlin în octombrie

Elon Musk speră ca Tesla să producă primele maşini la...

Autor: Dorin Oancea

14.08.2021, 09:29 110

Tesla speră să producă primele maşini la „Gigafactory” din Gruenheide, lângă Berlin, în octombrie sau la scurt timp după aceea, a declarat vineri directorul executiv Elon Musk, citat de Reuters.

Tesla a amânat deschiderea preconizată a fabricii la sfârşitul anului 2021, dând vina pe obstacolele birocratice germane. Fabrica s-a confruntat, de asemenea, cu rezistenţa publicului local din cauza preocupărilor de mediu.

"Aşteptăm cu nerăbdare să obţinem aprobarea pentru a produce primele maşini poate în octombrie, dacă suntem norocoşi", a declarat Musk într-o vizită la uzină împreună cu Armin Laschet, candidatul conservator care ar putea veni în locul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Agenţia de mediu din Brandenburg nu a dat încă aprobarea finală, ceea ce înseamnă că o nouă întârziere nu poate fi exclusă, chiar până în 2022.

Tesla s-a lovit de proteste pentru că fabrica eeste construită parţial înr-o zonă de protecţie a apei potabile şi se învecinează cu o rezervaţie naturală.

"Această regiune are atât de multă apă, uită-te în jurul tău", a spus Musk la fabrică, când a fost întrebat despre problemele legate de apă. "Este apă peste tot aici. Ţi se pare un deşert?" a întrebat el râzând. "Plouă mult."

"Am primit mult sprijin şi asta este de apreciat", a spus el. "Ne simţim foarte bineveniţi şi suntem foarte bucuroşi că suntem aici."

Ulterior, a scris pe Twitter că invită localnicii şi comunitatea mai largă la un tur al uzinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO