Business Internaţional

Europa, scoasă la vânzare: Şeful Fondului european de stabilitate financiară merge în China în căutare de investitori

Europa, scoasă la vânzare: Şeful Fondului european de stabilitate financiară merge în China în căutare de investitori

Autor: Adrian Voicu

26.10.2011, 20:00 1024

Şeful fondului de salvare a zonei euro va merge în China în această săprămână în căutarea de investitori care să ajute fondul să reducă din presiunea crizei datoriilor, informează Bloomberg.

Vizita lui Klaus Regling, CEO al Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF) vine într-un moment în care fondul - care acum se ridică la 440 miliarde de euro -, caută să îşi mărească puterea de foc.

Oficiali ai UE au căzut de acord asupra faptului că în cel mai rău scenariu, Europa ar avea nevoie de 2.000 de miliarde de euro pentru a reuşi să treacă de criza datoriilor. O opţiune agreată de Germania, dar nu şi de Franţa a fost ca fondul să caute surse financiare în exterior. O altă soluţie, pe care Germania a reuşit să o elimine dintr-un comunicat cu concluziile summit-ului, ar fi fost ca fondul să se folosească de banii BCE pentru achiziţia de obligaţiuni guvernamentale.

EFSF, fondat anul trecut cu scopul de a vinde obligaţiuni pentru finanţarea împrumuturilor făcute de ţările din zona euro, a primit recent autorizaţia de a cumpăra obligaţiuni de stat de pe pieţa primară şi cea secundară, de a oferi linii de credit guvernele şi de a recapitaliza băncile.

"Este o rundă normală de discuţii cu importanţi cumpărători ai obligaţiunilor EFSF", a declarat Christof Roche, purtător de cuvânt al fondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO