Business Internaţional

Explozia luxului: Rolls-Royce a avut vânzări record

Explozia luxului: Rolls-Royce a avut vânzări record

Autor: Andreea Mindrila

10.01.2012, 00:00 523

Rolls-Royce Motor, unul dintre cele mai prestigioase branduri din Marea Britanie şi preferatul familiei regale, şi-a depăşit anul trecut recordul anual de vânzări, în pofida situaţiei economice delicate. Compania a vândut 3.538 de maşini în 2011, cu 31% mai mult comparativ cu 2010, datorită unui val de cereri din întreaga lume pentru modelele Ghost şi Phantom.

Numărul maşinilor vândute este un record în istoria de 107 ani a renumitului brand, recordul anterior fiind de 3.347 de unităţi vândute, în 1978, potrivit The Telegraph. Luxosul brand a anunţat că serviciul de maşini personalizate are un succes foarte mare.

Majoritatea autoturismelor produse la fabrica din Goodwood au fost personalizate, de la culoarea caroseriei la seturi de şampanie, cutii speciale pentru păstrarea trabucurilor şi seturi de picnic. Vânzările record ale companiei se încadrează în trendul demonstrat de Jaguar Land Rover, Mini şi Bentley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO