Business Internaţional

Familiile luptătorilor din Mariupol protestează la Kiev

Familiile luptătorilor din Mariupol protestează la Kiev

Autor: Petru Mazilu

24.02.2024, 15:26 81

Familiile şi prietenii luptătorilor din Mariupol participă sâmbătă la o manifestaţie într-o piaţă din Kiev. Ei protestează faţă de tratamentul de care au avut parte ucrainenii în închisorile ruseşti. Participanţii vorbesc despre tortură şi alte abuzuri.

La protest participă prieteni şi rude ale membrilor batalionului Azov, care au luptat pentru apărarea oraşului Mariupol înainte de căderea acestuia în primăvara anului 2022. Ei susţin că numeroşi militari sunt încă în închisorile din Rusia.

Demonstraţia se desfăşoară în apropiere de locul în care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, participă la o ceremonie împreună cu prim-miniştrii Italiei, Canadei şi Belgiei, Giorgia Meloni, Justin Trudeau şi Alexander De Croo, dar şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Zelenski şi liderii occidentali au depus flori la Zidul Amintirii din Kiev. Pe zid sunt afişate numele şi fotografiile celor ucişi în apărarea Ucrainei. Cei patru lideri occidentali au sosit sâmbătă la Kiev pentru a-şi arăta solidaritatea cu Ucraina, în ziua când se împlinesc doi ani de la invazia Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO