Business Internaţional

Fermierii polonezi reiau miscările de protest la graniţa cu Ucraina: Aceştia sunt nemulţumiţi că problemele lor nu au fost ascultate. Donald Tusk, premierul Poloniei: „Voi fi mai eficient în a lucra de partea fermierilor dacă nu este nici o blocadă”

Fermierii polonezi reiau miscările de protest la...

Autor: Valeriu Dănilă

03.01.2024, 17:34 188

Fermierii polonezi vor relua blocarea punctului de trecere a frontierei din Medyka de la graniţa cu Ucraina, a anunţat liderul miscării de protest, scrie Reuters.

„Nu am primit confirmarea că cererile noastre vor fi indeplinite, astfel continuăm protestul”, a explicat acesta, adăugând că va fi permisă trecerea unui singur camion pe oră.

Fermierii îşi suspendaseră anterior protestul pe 24 decembrie, după ce au ajuns la o întelegere verbală cu ministrul agriculturii. Aceştia se opun creşterii taxelor şi vor menţinerea subvenţiilor pentru porumb.

Primierul Poloniei, Donald Tusk, a arătat că va încerca să-i convingă pe fermieri „să nu folosească blocada ca un instrument de a îşi apăra interesele. Vom face tot ce putem pentru a le apăra intersele”.

„Blocada în faţa bombardamentelor şi a acţiunilor intense ale Rusiei nu ne face misiunea mai uşoară. Voi fi mai eficient în a lucra de partea fermierilor dacă nu este nici o blocadă”, a mai explicat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO