Business Internaţional

Fiat acorda 20 de milioane de actiuni managerilor

06.11.2006, 16:49 15

Fiat, compania auto italiana care a inregistrat cele mai solide performante din punctul de vedere al evolutiei actiunilor in Italia, va acorda 20 de milioane de optiuni pe actiuni directorului sau executiv Sergio Marchionne si top managerilor sai in cazul in care vor fi atinse tintele fixate in cadrul planului pe anii 2007-2010 realizat de producatorul de automobile, scrie Bloomberg.
Lui Marchionne i se vor acorda 10 milioane de optiuni la un pret de 13,37 euro pe actiune, a anuntat producatorul italian de automobile. Restul de optiuni vor fi distribuite unui numar de 300 de manageri "care indeplinesc roluri ce au un impact semnificativ asupra rezultatelor companiei," a declarat compania.
Marchionne, in varsta de 54 de ani, a readus producatorul italian de automobile pe profit anul trecut pentru prima data din anul 2000 prin reduceri de costuri si impulsionarea vanzarilor prin lansarea de noi automobile cum ar fi Grande Punto. Marchionne a redus costurile si a eficientizat operatiunile companiei prin includerea de componente comune in cadrul noilor modele si incheierea de parteneriate cu alti producatori de automobile.
Compania italiana cu sediul la Torino a inregistrat vanzari in crestere cu 12 procente in Italia in luna octombrie, cota sa de piata ajungand la 31,3%, conform datelor publicate recent de ministerul italian al transporturilor.
De asemenea, Moody's Investors Service a modificat perspectiva legata de ratingul Corporate Family al Fiat, BA3, de la stabil la pozitiv, existand sanse sporite legate de acordarea primului upgrade de cand Moody's a inceput sa evalueze compania in 1999.
Valoarea actiunilor Fiat a crescut cu 28 de centi, sau 2 procente, pana la 14,38 de euro la bursa din Milano. In acest an, actiunile au avansat cu 95 de procente, cea mai solida evolutie din cadrul indicelui italian de referinta S&P/MIB.
Fiat a raportat profit pentru al saptelea trimestru consecutiv in trimestrul trei al acestui an.
Divizia auto, ce reprezinta aproape jumatate din vanzarile Fiat, a inregistrat un profit operational de 51 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 85 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Vanzarile diviziei auto au crescut cu 28% pana la 5,54 miliarde de euro.
Atingerea tintelor financiare "va fi o sarcina destul de usoara," a declarat CEO-ul companiei, Sergio Marchionne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO