Business Internaţional

Finlanda atacă dur Nokia pentru bonusurile "nesimţite" acordate CEO-ului Stephen Elop

Finlanda atacă dur Nokia pentru bonusurile "nesimţite"...

Autor: Ştefan Stan

23.09.2013, 10:48 2449

Primul ministru şi ministrul de finanţe al Finlandei au criticat aspru bonusul de 18,8 milioane de dolari propus pentru fostul CEO Stephen Elop, după finalizarea vânzării fizicie de telefoane mobile către Microsoft, scrie 11:06.

Jyrki Katainen, primul ministru finlandez, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că un bonus de o asemenea amploare nu poate fi justificat în perioade dificile. El a catalogat propunerea ca cei 18,8 milioane de euro să fie plătiţi integral drept “scandaloasă”.

“Aparent, politica de bonusuri practicată de marile corporaţii din jurul lumii este ieşită din comun şi nu poate fi înţeleasă prin bunul simţ”, a adăugat Katainen. 

Jutta Urpilainen, ministrul de finanţe al Finlandei, susţine că bonusul ar putea submina încrederea populaţiei şi ar putea aduce "un aer toxic" în armonia socială.

Intervenţia celor doi politicieni de top din Finlanda este un semn al deteriorării stării de spirit din ţară, în contextul vânzării diviziei de telefoane mobile a Nokia către Microsoft, pentru 5,44 miliarde de euro.

În urma tranzacţiei, Stephen Elop, fostul CEO Nokia, ar urma să primească 18,8 milioane de euro.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO