Business Internaţional

Fitch: Marea Britanie va intampina provocari bugetare uriase

08.06.2010, 16:01 23

Marea Britanie are de infruntat provocari bugetare uriase, iarautoritatile trebuie sa adopte masuri pentru o reducere mai rapidaa deficitului decat cea avuta in vedere de fostul guvern, apreciazaagentia de evaluare financiara Fitch, citata de AFP.

Aprecierile Fitch intervin in contextul in care noul guvernbritanic va prezenta pe 22 iunie proiectul unui buget de urgenta.Agentia nu ameninta direct calificativul acordat Marii Britanii, de"AAA", cel mai mare posibil, insa mentioneaza ca ritmul de cresterea datoriei statului este mai rapid decat in celelalte tari curating similar.

Fitch mentioneaza ca deficitul public este de aproximativ douaori mai mare decat nivelurile atinse in perioadele anterioare cuprobleme bugetare, din anii 1970 si 1990. Ea recomanda, totodata,noului guvern sa adopte masuri de reducere a deficitului "maiambitioase", cu un nivel al imprumuturilor cu 1% sub cel prevazutde fostul executiv in bugetul adoptat in aprilie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO