Business Internaţional

FMI are dubii cu privire la redresarea economica

09.06.2010, 23:05 14

Riscurile privitoare la perspectivele de redresare a economieimondiale inregistreaza o "crestere semnificativa", iar strategii auspatiu de manevra limitat pentru a sustine cresterea, a declaratNaoyuki Shinohara, director general adjunct al Fondului MonetarInternational.

"Dupa aproape doi ani de turbulente economice si financiare lanivel mondial, undele de soc inca se fac simtite, dupa cum o arataevenimentele recente din Europa", a declarat directorul FMI, citatde Bloomberg.

"Perspectivele la nivel mondial se mentin neobisnuit denesigure, iar riscurile privitoare la cresterea economicainregistreaza o crestere semnificativa".

Directorul adjunct al FMI a declarat de asemenea ca tarileeuropene "nu incearca sa deprecieze" moneda euro, a carei valoare ascazut pe fondul crizei datoriilor suverane. Cat priveste Ungaria,situatia este acum mult mai calma, a adaugat Shinohara. Majoritateaeconomiilor avansate inregistreaza o redresare "moderata", adeclarat directorul FMI.

Strategii au pareri diferite cu privire la modalitatile desustinere a procesului de redresare economica, secretarulTrezoreriei americane Timothy Geithner facand apel la Japonia sialte tari europene cu excedente comerciale sa-si stimuleze cerereainterna, in timp ce reprezentantii europeni declara ca aducerea subcontrol a deficitelor bugetare reprezinta cea mai importantaprioritate.

In aceste conditii, Asia va conduce in continuare procesul derevigorare a economiei mondiale, in opinia lui Shinohara, fostoficial de top in cadrul ministerului japonez de finante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO