Business Internaţional

Focuri de armă în faţa unei şcoli evreieşti din Franţa. Autorul ar putea fi acelaşi cu cel care a ucis trei militari săptămâna trecută

Focuri de armă în faţa une şcoli evreieşti din Franţa. Autorul ar putea fi acelaşi cu cel care a ucis trei militari săptămâna trecută

Autor: Iuliana Enache

19.03.2012, 11:01 240

Bărbatul care a deschis focul asupra unui grup de persoane, luni, în faţa unei şcoli evreieşti din Toulouse, ar putea fi acelaşi cu cel care a împuşcat mortal trei militari, săptămâna trecută, la Toulouse şi Montauban, susţine poliţia, citată de Le Figaro, în ediţia electronică.

Un bărbat a deschis focul în această dimineaţă asupra unui grup de părinţi şi copii în faţa colegiului evreiesc Ozar Hatora. Doi copii sunt grav răniţi, iar poliţia a declarat că autorul atacului ar putea fi acelaşi cu cel care a ucis trei militari la Toulouse şi Montauban, săptămâna trecută.

Potrivit poliţiei, un bărbat a deschis focul luni în jurul orei 08.10 asupra unui grup de patru-cinci persoane, provocând moartea a două persoane: un adult şi un copil. Alţi doi copii sunt grav răniţi, dintre care unul este în stare foarte gravă. Fiica directorului şcolii se află, de asemenea, printre răniţi, potrivit unuia dintre părinţi, Charles Ben Semoun.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Le Nouvel Observateur, care citează martori oculari, incidentul s-ar fi soldat cu trei morţi, respectiv un profesor şi doi elevi.

Strada din acest cartier rezidenţial pe care se află colegiul a fost blocată şi numeroşi poliţişti se află la faţa locului.

Potrivit lui Patrick Rouimi, unul dintre responsabilii din rândul poliţiei, bărbatul a deschis focul asupra persoanelor care aşteptau într-o staţie de autobuz şcolar.

Presupusul autor a fugit la bordul unui scuter negru, potrivit martorilor oculari. Poliţia a declarat că arma folosită este un 11.43, de acelaşi calibru cu cea utilizată de bărbatul care a ucis trei militari săptămâna trecută la Toulouse şi Montauban. Poliţia crede că este vorba despre acelaşi autor. El ar fi folosit şi o armă cu calibrul de 9 milimetri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO