Business Internaţional

Fondul de investitii Permira ar putea prelua BorsodChem

10.07.2006, 18:43 8

Fondul de investitii Permira a semnat un acord prin care detine optiunea de a achizitiona pana la 48% din titlurile companiei ungare din industria chimica BorsodChem, evaluata la un miliard de euro, si a anuntat ca ar putea lansa o oferta de preluare integrala.
Pretul optiunilor de cumparare a titlurilor este de 3.000 de forinti pe actiune, ceea ce evalueaza compania ungara la 228,5 miliarde de forinti (un miliard de euro).
Optiunile de cumparare reprezinta 52,05% din actiunile ordinare ale BorsodChem, daca nu sunt luate in calcul titlurile detinute de angajati, se arata intr-un comunicat al companiei, transmis bursei din Budapesta.
In baza legilor ungare privind preluarile, un investitor care achizitioneaza o participatie de peste 33% dintr-o companie trebuie sa lanseze o oferta obligatorie pentru restul titlurilor listate la bursa. Optiunile de cumparare pot fi exercitate pana la 31 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO