Business Internaţional

Fostul sef al Renault F1, Flavio Briatore ramane fara iahtul de 25 milioane dolari

Fostul sef al Renault F1, Flavio Briatore ramane fara iahtul de 25 milioane dolari
23.05.2010, 15:15 160

Flavio Briatore, fostul sef al Renault F1, s-a pomenit faraiahtul de 25 de milioane de dolari, acesta fiind confiscat deautoritatile italiene.

Fostul manager al echipei de Formula 1 Renault este acuzat deevaziune fiscala, autoritatile italiene considerand ca acesta nu aplatit taxele pentru iahtul inmatriculat in insulele Caiman sicare, conform actelor, ar fi fost inchiriat de manager. Deasemenea, Briatore este acuzat ca s-ar fi sustras TVA-ului siaccizelor pentru combustibil, iahtul fiind realimentat in apele UE.Valoarea TVA-ului neplatit s-ar ridica la un milion de dolari.

"Aceasta operatiune se desfasoara de un an si s-a incheiat cupunerea sub sechestru a vasului detinut de Briatore, Force Blue", adeclarat un reprezentant al politiei financiare italiene. "Inesenta, Briatore este acuzat de contrabanda deoarece Briatore esteun cetatean UE, iar vasul este inregistrat in afara UniuniiEuropene; daca il foloseste in apele UE atunci TVA-ul trebuieplatit. Vasele inregistrate in afara UE nu trebuie sa plateascataxe pentru combustibilul achizitionat daca parasesc apele UE intermen de opt ore de la alimentare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO