Business Internaţional

Francois Fillon, candidatul Partidului Republicanii la preşedinţia Franţei: Niciodată judecătorii nu vor putea dovedi că angajarea soţiei mele a fost fictivă

Francois Fillon, candidatul Partidului Republicanii la...

Autor: Raluca Manga

30.03.2017, 09:55 48

"S-a demonstrat că această acuzaţie este falsă. Există un număr considerabil de martori. Dovezi materiale, mărturii şi vă spun direct: niciodată judecătorii nu vor putea dovedi că angajarea soţiei mele a fost fictivă. Niciodată", a declarat Francois Fillon.

Penelope, soţia lui Francois Fillon, a fost inculpată marţi pentru complicitate în dosarul privind angajarea fictivă de către candidatul francez a unor rude apropiate ca asistenţi. Ea a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la deturnarea de fonduri publice, însă există suspiciuni că Penelope Fillon ar mai fi avut un loc de muncă fictiv la o publicaţie literară condusă de un prieten de familie, numită Revue des Deux Mondes.

Francois Fillon a fost inculpat pe data 14 martie pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi, iar ulterior ancheta a fost extinsă la suspiciuni de escrocherie, fals şi uz de fals.

Francois şi Penelope Fillon resping categoric acuzaţiile, politicianul acuzând-l pe preşedintele francez Francois Hollande că ar fi orchestrat scurgerea de informaţii către presă despre ancheta ce îl vizează, cu scopul discreditării sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO