Business Internaţional

FT.com, 30 de afisari pe luna gratis

03.10.2007, 19:42 14

FT.com, departamentul online al cotidianului Financial Times, a anuntat ca va introduce un sistem inovator de tarifare, iar site-ul va suferi o transformare majora, alimentand astfel discutiile despre cum un ziar ar trebui sa fie disponibil pe internet, conform cotidianului de business.
Ziarele au avut de ales intre a publica continutul lor gratuit pe internet sau de a taxa abonarea cititorilor la seriviciile online, oferind serviciul "pay-per-view". Insa Ien Cheng, editorul publicatiei FT.com, a declarat ca site-ul va experimenta o noua abordare asupra modului in care publicatia ar trebui sa fie disponibila pe internet, incepand de la jumatatea lunii octombrie.
Articolele si materialele vor fi disponibile pentru utilizatorii site-ului pentru maxim 30 de accesari pe luna, dupa care acestia va trebui sa plateasca pentru accesarea materialelor in continuare.
Aceasta schimbare va permite utilizatorilor de blog-uri, precum si celorlalti utilizatori ai FT.com sa acceseze materialele doar dupa ce acestea au fost citite de catre cei care au abonamente, a mai adaugat Cheng, explicand ca "cifra 30 nu este una intamplatoare. Am studiat indelung modul in care site-ul este accesat si vrem ca articolele noastre cele mai bune sa fie accesate doar de catre cei cu adevarat interesati de jurnalism".
"Prin aceasta metoda reusim totusi sa pastram acelasi principiu al internetului, prin care materialele noastre raman disponibile pentru toti utilizatorii, insa acestea nu vor mai fi chiar de actualitate", a mai adaugat editorul FT.com.
Aceasta schimbare vine ca urmare a deciziei celor de la The New York Times, cotidian de mare tiraj detinut de catre mogulul media Rupert Murdoch, de a renunta la necesitatea abonarii cititorilor pentru vizualizarea continutului online, in incercarea de a stimula accesarea site-ului, fondurile necesare mentinerii site-ului urmand sa fie acoperite din intensificarea publicitatii online.
Printre noile modificari ale FT.com se numara introducerea unei noi sectiuni dedicate pietelor internationale, vizualizarea noilor interviuri cu directori executivi din Statele Unite, Europa sau Asia, precum si noi blog-uri sau forumuri de discutie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO