Business Internaţional

General Electric a discutat cu Baker Hughes despre un parteneriat pentru divizia de petrol şi gaze

General Electric a discutat cu Baker Hughes despre un...
31.10.2016, 13:58 892

General Electric vrea să încheie un parteneriat pentru divizia de petrol şi gaze cu Baker Hughes, grupul de servicii petroliere texan, pentru creşterea poziţionării la nivel mondial în domeniul tehnologiei petroliere.

Acest parteneriat va implica venituri anuale combinate de aproximativ 32 de miliarde de dolari şi operaţiuni în mai mult de 120 de ţări.

General Electric ar putea extinde fabrica Lufkin de la Ploieşti pentru a produce echipament petrolier pentru Marea Neagră

Într-o declaraţie a celor două companii,  acţionarii Baker Hughes vor primi u dividend de 17,50 de dolari pe acţiune şi compania va deţine 37,5% din noua companie. GE va detine 62,5% din restul companiei, care va avea un sediu dublu, în Houston, Texas, precum şi unul la Londra. Jeff Immelt, preşedintele şi directorul executiv al GE, va avea calitatea de preşedinte al consiliului director al companiei nou creată şi Lorenzo Simonelli, preşedintele şi directorul executiv al GE Oil & Gas va fi director executiv. Tranzacţia este de aşteptat să ducă la sinergii de 1,6 miliarde de dolari până în 2020, aceste sume vor avea ca fundament principal costurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO