Business Internaţional

Generali: profitul creste cu 14%, iar afacerile stagneaza

28.11.2005, 18:04 6

Afacerile Generali Vienna Group au stagnat in Austria in primele noua luni ale anului, inregistrand un avans de doar 1%, pana la circa 1,4 miliarde de euro. In acelasi timp, companiile controlate de grup in Europa Centrala si de Est au generat o crestere de 14% a veniturilor, pana la 598 de mil. euro.

Clientii austrieci ai grupului au cheltuit in primele noua luni ale anului aproape 350 de mil. euro pentru polite de asigurare de viata, cu circa 2% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Generali Vienna Group a inregistrat afaceri de peste 2,1 miliarde de euro in primele noua luni ale anului, in crestere cu 4,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile din activitatea de asigurare s-au ridicat la circa 2,05 miliarde de euro, iar cele din reasigurare - la aproximativ 80 de mil. euro. Grupul a incheiat primele trei trimestre ale anului cu un profit de 128,5 mil. euro, mai mare cu 14% decat in perioada similara a anului trecut.

Generali Vienna Group este alcatuit din 40 de companii din Austria, Ungaria, Republica Ceha, Slovenia, Slovacia, Polonia si Croatia. In Romania, Generali este prezent prin Generali Asigurari, controlata in proportie de peste 81% de Generali Holding Vienna. In primele noua luni ale anului, Generali Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 25,3 mil. euro, avansand cu 46% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO