Business Internaţional

Germania cere autorităţilor de la Ankara să pună capăt cât mai rapid stării de urgenţă

Germania cere autorităţilor de la Ankara să pună...

Autor: Mediafax

21.07.2016, 08:13 121

Într-un comunicat publicat miercuri seara, ca răspuns la instituirea stării de urgenţă în Turcia, Steinmeier cere guvernului de la Ankara să respecte statul de drept şi principiul proporţionalităţii în măsurile în legătură cu puciul eşuat.

"Declararea stării de urgenţă, arată încă o dată clar că tentativa de puci are un efect profund asupra politicii şi societăţii turce," a afirmat Steinmeier.

"Numai implicarea demonstrabilă în acte ilegale, şi nu înclinaţii politice suspecte, ar trebui să declanşeze o acţiune guvernamentală," a adăugat oficialul german.

"De asemenea, este important ca instaurarea stării de urgenţă să fie limitată la numai durata necesară şi apoi să fie ridicată cât mai repede posibil," a mai declarat Steinmeier.

Pe de altă parte, aparent anticipând reacţia liderilor europeni la instaurarea stării de urgenţă, Erdogan a declarat că "Europa nu are dreptul de a critica această decizie," şi a comparat aceste măsuri cu cele pe care Franţa le-a luat după atacurile teroriste din noiembrie anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO