Giurgiu: 18 persoane din mai multe maşini rămase blocate în zăpadă, salvate de pompieri

17 ian 2016 Autor: Daciana Ilie

Un număr de 18 persoane din mai multe maşini rămase blocate în zăpadă, în ultimele ore, pe drumuri din judeţul Giurgiu au fost salvate de pompieri, în timp ce mai multe localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică, din cauza viscolului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, mai multe maşini în care se aflau 17 persoane au rămas înzăpezite din cauza viscolului, fiind nevoie de intervenţia echipajelor pentru situaţii de urgenţă.

Astfel, pe un drum din apropierea localităţii Hereşti au rămas blocate în maşini şase persoane, iar alte şase persoane au rămas înzăpezite pe drumul dintre localităţile Malu şi Slobozia.

De asemenea, a fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru salvarea altor şase persoane din autoturisme rămase înzăpezite pe drumuri din zona localităţilor Stăneşti, Ianculeşti, Oinacu şi pe drumul dintre Bălanu şi Ghizdaru.

Din cauza viscolului, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă total sau parţial în 14 localităţi, inclusiv în municipiul Giurgiu.

Din cauza vremii nefavorabile, DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi a fost înschis circulaţiei.

Şi în judeţul Călăraşi sunt închise, duminică, trei drumuri naţionale, informează Poliţia Judeţeană. Astfel, circulaţia rutieră este întreruptă pe DN 41 - Chirnogi - Căscioarele, pe DN 3 Fundulea - Brăneşti şi pe DN 4 Frumuşani - Bucureşti.

În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, avertizate cu cod portocaliu, vântul depăşeşte la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră, zăpada este troienită şi vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Sub avertizare cod galben sunt judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

 
Cuvinte cheie:
MAŞINI
, BLOCAJE
, ZĂPADĂ
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide