Business Internaţional

GlaxoSmithKline si-a desemnat viitorul CEO

09.10.2007, 18:10 12



Producatorul de medicamente GlaxoSmithKline a anuntat ca in locului fostului director executiv Jean-Pierre Garnier, care a declarat ca se va retrage din functie, va fi numit Andrew Witty, scrie Financial Times.
Witty a fost unul dintre cei trei candidati pentru functia de director executiv, el fiind directorul diviziei europene a grupului farmaceutic. Ceilalti doi concurenti ai lui Witty au fost David Scout, directorul operatiilor farmaceutice, si Chris Vienbacher, directorul diviziei americane a grupului.
Presedintele GlaxoSmithKline, Christopehr Gent, a declarat ca "numirea lui Witty s-a facut in urma unei selectii riguroase din partea board-ului. Faptul ca am reusit sa alegem un succesor pentru Garnier, este dovada managementului de calitatate din cadrul GSK".
Witty s-a alaturat companiei Glaxo imediat dupa terminarea facultatii, cu mult inaintea fuzionarii companiei cu SmithKline in 2000, ocupand in cadrul Glaxo diferite functii printre care managing director pentru Glaxo Africa de Sud, director de marketing in cadrul diviziei din Statele Unite a Glaxo, precum si vice-presedinte adjunct al Glaxo pentru regiunea Asia-Pacific, cu sediul la Singapore.
Experienta pe care Witty a capatat-o pe pietele dezvoltate din Statele Unite si Marea Birtanie pare totusi sa fie factorul decisiv care a condus la numirea lui in functia de director executiv a GSK, el fiind foarte apreciat pentru ideile inovatoare prin care a sporit profitabilitatea diviziilor grupului din aceste doua state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO