Business Internaţional

Grecii de la NBG vor să strângă 2,8 miliarde de euro pentru zile negre

Autor: Mediafax

08.09.2010, 23:49 23

National Bank of Greece (NBG), cel mai mare creditor elen, aanunţat că intenţionează să strângă 2,8 miliarde de euro pentruconsolidarea capitalului şi pentru a gestiona mai bine datoriile şiproblemele cauzate de recesiunea din Grecia.

Planul băncii include o ofertă combinată de drepturi de 631 demilioane de euro, vânzarea de obligaţiuni convertibile de 1,184miliarde de euro şi vânzarea unei participaţii minoritare launitatea turcă Finansbank. Dacă planul va avea succes, ratacapitalului propriu (Tier 1) al băncii va creşte la 14,6%, iarcompania va răscumpăra acţiuni preferenţiale de 350 de milioane deeuro vândute în 2008 în cadrul unui plan guvernamental de sprijin.NBG a cumpărat în 2003 pachetul majoritar la Banca Românească şideţine în prezent 89,07% din capitalul social al băncii. Banca maicontrolează, indirect, firma de asigurări Garanta, operând totodatăcompaniile NBG Leasing IFN şi Eteba.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO