Business Internaţional

Grupul ING a raportat un profit de 7,7 miliarde de euro

Grupul ING a raportat un profit de 7,7 miliarde de euro

Michel Tilmant, seful ING, spune ca grupul se bazeaza pe asigurarile de viata, serviciile de pensii si ING Direct pentru a creste afacerile

19.02.2007, 17:21 9

Grupul olandez de servicii financiare ING a inregistrat o crestere peste asteptari a profitului net anul trecut, de 6,7%, rezultatele diviziei de asigurari a acestuia compensand performantele mai slabe ale diviziei de operatiuni bancare, scrie Budapest Business Journal.
Profitul net a avansat pana la 10 miliarde de dolari (7,69 miliarde de euro), de la 7,21 miliarde de euro in 2005, depasind media estimarilor analistilor, de 7,25 miliarde de euro. Profitul net obtinut in trimestrul patru a fost in crestere cu 14,2%, pana la 2,1 miliarde de euro.
ING, aflata in topul celor mai mari cinci companii de asigurari din Europa, a anuntat ca operatiunile de asigurari de viata desfasurate pe pietele emergente au ajutat-o sa obtina o crestere accelerata in ultimele trei luni ale anului trecut. Printre alti factori care au sustinut cresterea, grupul a mentionat dezvoltarea pietelor imobiliare, scaderea impozitelor si conditiile favorabile din sectorul de asigurari non-viata.
Profitul net obtinut din operatiunile bancare a fost afectat de o evolutie mai moderata a randamentelor in Statele Unite, grupului fiindu-i astfel mai dificil sa imprumute bani pe termen scurt pentru a acorda imprumuturi pe termen lung.
ING a investit in operatiunile bancare online desfasurate in Australia si Canada si a achizitionat 20% din Bank of Beijing in 2005 pentru a-si reduce dependenta de piata olandeza, unde marjele de creditare sunt ingustate de cresterea ratelor dobanzii.
Valoarea actiunilor ING a scazut dupa anunt cu 0,75% pana la 34,37 euro, usor sub performantele indicelui DJ Stoxx al sectorului bancar european, care a inregistrat o scadere de 0,6%.
"Bancile europene au inregistrat rezultate excelente in 2006, insa intrebarea este acum cum pot fi aceste rezultate sustinute in acest an? Aceasta temere impinge valoarea actiunilor in jos", arata Yves Marcais, strateg in cadrul Global Equities din Paris, citat de Bloomberg.
Profitul inainte de scaderea taxelor si a altor costuri a crescut cu 23% in cazul diviziei de asigurari, pana la 4,89 miliarde de euro, in timp ce divizia de operatiuni bancare a inregistrat un profit in crestere cu 11,4% pana la 5,07 miliarde de euro. Divizia de asigurari a beneficiat si de pe urma conditiilor foarte bune ce au caracterizat pietele de actiuni si active pe plan mondial.
Totusi, ING a declarat ca diviziile sale de asigurari din Statele Unite si Japonia au nevoie de o atentie sporita in sensul cresterii competitivitatii si rentabilitatii acestora.
"In 2007, ING va urmari o crestere sustinuta pe toate cele sase linii de business. Principalele trei motoare de crestere ale businessului nostru, asigurarile de viata de pe pietele aflate in dezvoltare, serviciile de pensii si ING Direct, ne vor asigura dezvoltarea si pe viitor", a declarat CEO-ul grupului, Michel Tilmant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO