Business Internaţional

Guvernul britanic ar putea reduce accizele la carburanţi, din cauza preţului mare al petrolului

Autor: Anca Dumitrescu

06.03.2011, 15:38 21

Guvernul britanic ar putea reduce accizele la carburanţi, pentrua compensa preţul mare al petrolului, în planul de buget pe care îlva prezenta în această lună, care va fi în mod clar orientat spresusţinerea creşterii economice, a declarat ministrul de FinanţeGeorge Osborne, citat de Bloomberg, informează

Mediafax

.

Opinia publică britanică cere insistent măsuri de compensare acreşterii preţurilor carburanţilor, din cauza cotaţiei ridicate apetrolului, care se adăugă majorărilor de taxe şi accelerăriiinflaţiei.

Osborne trebuie să păstreze totuşi un echilibru între acestesolicitări şi necesarul de venituri al guvernului pentru reducereadeficitului bugetar, în prezent de 10% din PIB.

"Ştiu cât de mult sunt afectaţi britanicii de creşterea preţuluipetrolului, când un litru de benzină costă 1,3 lire sterline (2,12dolari), iar un plin ajunge la 80 de lire", a afirmat Osborne la oreuniune a partidului Conservator în Ţara Galilor.

În aprilie ar urma să intre în vigoare o decizie a guvernuluianterior laburist, de majorare a accizelor la caburanţi cu un pennype litru.

În această privinţă, Osborne a spus că nu poate pune în pericolstabilitatea economică şi a finanţelor publice, dar că va face totposibilul să ajute populaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO