Business Internaţional

Guvernul ungar va începe în luna iulie negocieri cu FMI şi UE pentru un nou acord de împrumut

17.06.2010, 11:45 12

Guvernul ungar va începe în luna iulie negocieri cu FondulMonetar Internaţional (FMI) şi cu Uniunea Europeană (UE) pentru unnou acord de împrumut, a declarat principalul consilier alpremierului, citat de Reuters.

Ungaria şi-a asigurat în octombrie 2008 un pachet de finanţarede 25,1 miliarde de dolari de la FMI, UE şi Banca Mondială pentru aevita un colaps financiar. Acest acord va expira în octombrie.

"Sper să se ajungă la un acord. Delegaţiile UE şi FMI vor ajungeîn Ungaria la începutul lunii iulie, când vor începe negocierile.Analizăm posibilitatea extinderii actualului acord până îndecembrie, pentru a nu exista o întrerupere în program. Credem căputem obţine un alt acord pentru 2011", a afirmat Gyprgy Szapary,principalul consilier al premierului ungar, Viktor Orban.

Ungaria nu intenţionează să acceseze, pentru moment, tranşeledisponibile din împrumutul pus la dispoziţie în octombrie 2008,fondurile putând fi, însă, folosite dacă mediul economic global sedeteriorează, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO