Business Internaţional

În cinci ani, autovehiculele electrice ar putea afecta industria ungară

În cinci ani, autovehiculele electrice ar putea afecta...

Autor: Catalina Apostoiu

21.09.2017, 00:00 1050

Creşterea pieţei autovehiculelor electrice ar putea avea un impact negativ asupra economiei ungare în decurs de cinci ani, scrie Budapest Business Journal. Cei mai afectaţi vor fi furnizorii ungari de componente auto.

Autovehiculele electrice au nevoie de 60% mai puţine componente decât cele tradiţionale. Având în vedere că 30% din industria ungară se bazează pe producţia de componente auto pentru autovehiculele germane, dezvoltarea autovehiculelor electrice reprezintă un risc considerabil pentru economia ungară, potrivit lui Balazs Vanek, country manager al concernului de asigurări Atradius.

Industria auto germană se pregăteşte deja. Un consorţiu de 17 companii pregăteşte planuri pentru o fabrică gigant capabilă să producă baterii pentru autovehiculele electrice, o ameninţare pentru industria ungară. Atradius atrage atenţia şi asupra eforturilor Chinei de a deveni lider de piaţă în producţia auto, cu implicaţii indirecte pentru industria ungară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO