Business Internaţional

Încrederea investitorilor în economia zonei euro a ajuns la minimul ultimelor 17 luni

Încrederea investitorilor în economia zonei euro a...

Autor: Liviu Popescu

07.10.2014, 00:00 187

Încrederea investitorilor în economia zonei euro a scăzut pentru a treia lună consecutiv în octombrie şi a atins cel mai redus nivel din mai 2013,  ceea ce sugerează că blocul comunitar va intra în recesiune, scrie agenţia Thomson Reuters. Un indice realizat de Sentix, care urmăreşte încrederea investitorilor în economia zonei euro, a scăzut de la -9,8 puncte în septembrie la -13,7 puncte în octombrie, cu mult sub previziunile analiştilor consultaţi de Reuters, care se aşteptau la -11,5 puncte.

„În condiţiile în care aşteptările au fost în septembrie sub pragul de zero puncte, acestea au avansat în mod clar în teritoriul negativ în această lună, iar asta înseamnă că intrarea zonei euro în recesiune tehnică, două trimestre consecutive de contracţie a PIB, este posibilă“, potrivit reprezentanţilor Sentix.

Aceştia au adăugat că măsurile Băncii Centrale Europeane de a stimula creşterea economică din zona euro prin achiziţiile de active nu au avut impact în această lună asupra încrederii investitorilor. Un sub-index al aşteptărilor investitorilor pentru economia zonei euro a scăzut de la -2,5 puncte în septembrie la -7,3 puncte în octombrie, minimul ultimilor doi ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO