Business Internaţional

Irlanda, dependentă de grâul rusesc şi ucrainean, vrea să-şi îmbunătăţească autosuficienţa alimentară

Irlanda, dependentă de grâul rusesc şi ucrainean, vrea...

Autor: Bogdan Cojocaru

08.03.2022, 00:00 82

Ministrul agriculturii din Irlanda Charlie McConalogue are în plan întâlniri cu asociaţiile agricole pentru a discuta posibile măsuri pentru creşterea securităţii alimentare, pusă în pericol de războiul din Ucraina şi de sancţiunile aferente împotriva Rusiei, scrie Euractiv.

McConalogue a remarcat că fermierii din Ucraina, grânarul Europei, sunt acum implicaţi în efortul de război sau au fost forţaţi să-şi părăsească terenurile.

În calitate de importator net de cereale, dintre care o mare parte provin din Ucraina şi Rusia, Irlanda s-ar putea confrunta cu întreruperi în aprovizionare în următoarele luni, a adăugat el.

Astfel, guvernul încearcă să îmbunătăţească autosuficienţa alimentară a ţării.

Departamentul de Agricultură a adunat o echipă de răspuns rapid pentru a monitoriza şi aborda problemele legate de aprovizionare.

„În momente ca acestea, mâncarea este cea mai importantă resursă a noastră“, a spus McConalogue.

Printre măsurile care urmează să fie luate în considerare se numără solicitarea ca toţi fermierii să cultive cereale pe terenurile lor. În acelaşi scop, Ungaria a interzis săptămâna trecută exporturile de grâu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO