Business Internaţional

Israelul a fost zguduit de cele mai intense proteste din istoria sa

 Israelul a fost zguduit de cele mai intense proteste din istoria sa

Foto AFP

Autor: Paul Comşa

05.09.2011, 00:01 1703

Sute de mii de israelieni s-au adunat sâmbătă în centrul oraşului Tel Aviv pentru a protesta faţă de costurile de trai ridicate, scrie The Wall Street Journal. Protestatarii au cerut guvernului condus de premierul Benjamin Netanyahu să majoreze cheltuielile pentru educaţie şi sănătate.

Demonstraţiile au scos în stradă 200.000 de oameni din toata ţara, conform poliţiei israeliene, însă potrivit estimărilor presei locale numărul a fost mult mai mare: aproape 450.000 de oameni au luat parte la cel mai mare protest din istoria Israelului.

Presiunile din partea populaţiei în ceea ce priveşte urgentarea reformelor au provocat o mişcare haotică în clasa politică israeliană, iar o serie de susţinători ai premierului Netanyahu au trecut în opoziţie. "Avem provocarea palestiniană, dar pe primul loc sunt tensiunile sociale", spune Daniel Ben Simon, un parlamentar israelian aflat în opoziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO