Business Internaţional

Kolinda Grabar-Kitarovic, preşedintele Croaţiei: Cooperarea dintre UE, NATO şi Rusia este esenţială pentru securitatea Europei

Kolinda Grabar-Kitarovic, preşedintele Croaţiei:...

Autor: Marian Avram, MEDIAFAX

18.10.2017, 13:34 92

”Croaţia poate deveni un intermediar pentru cooperarea dintre Rusia, UE şi NATO- organizaţii din care facem parte şi în care susţinem valorile noastre comune. Cu toate acestea, este imposibil să rezolvăm multe probleme de pe scena internaţională fără dialogul cu Federaţia Rusă, aşa că susţin această abordare”, a declarat liderul de la Zagreb.

Preşedintele croat a mai precizat că este vital ca dialogul dintre Rusia şi Occident să se desfăşoare cu regularitate.

”Cred că dialogul este un element cheie. Rusia şi NATO şi factori determinanţi pentru securitatea şi stabilitatea din Europa. Orice deteriorare a relaţiilor dintre NATO şi Rusia ar avea consecinţe directe asupra tuturor aspectelor ce ţin de securitatea şi stabilitatea europeană”, a adăugat Grabar-Kitarovic.

Preşedintele Croaţiei va efectua o vizită în Rusia, unde urmează să se întâlnească şi cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO