Locaşuri religioase din Belgia, sub supravegherea poliţiei, din motive de securitate

5 feb 2016 Autor: Roxana Maciuca

Guvernul belgian a adoptat, vineri, un plan pentru combaterea cazurilor de radicalizare islamică, în creştere, în unele cartiere din Bruxelles, în baza căruia poliţia locală va monitoriza indivizi suspecţi, moschee şi locaşuri de rugăciune, informează agenţia de presă AP.

Planul care a fost prezentat de cabinetului federal, vineri, de ministrul de Interne al Belgiei, Jan Jambon, prevede angajarea a încă 100 de poliţişti locali. Costul propunerii ar putea ajunge în jur de 15 milioane de euro.

Atentatele teroriste de la Paris din noiembrie soldate cu 130 de morţi au fost plănuite, printre alţii, de cetăţeni belgieni din comuna Molenbeek din Regiunea Capitalei Bruxelles.

În urma investigaţiilor declanşate de atentatele de la Paris s-a demonstrat cât de ineficient a fost sistemul de monitorizare a presupuşilor radicalizaţi din ţară, de cele mai multe ori.

Patru dintre atacatorii de la Paris, printre care organizatorul atentatelor Abdelhamid Abaooud, locuiau în comuna Molenbeek, una dintre cele opt zone vizate de noua iniţiativă a Guvernului belgian.

 
Cuvinte cheie:
BELGIA
, TERORISM
, APARARE
, supraveghere
, securitate
, atentate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide