Business Internaţional

Locuinţa unui primar din suburbia Parisului, atacată şi incendiată de protestatari

Locuinţa unui primar din suburbia Parisului, atacată...

Autor: Laura Buciu

02.07.2023, 13:15 36

Locuinţa unui primar  francez a fost atacată şi incendiată de revoltători în timp ce soţia şi copiii săi dormeau în interior, în timpul tulburărilor care au cuprins ţara după ce un adolescent a fost ucis de poliţişti, scrie Reuters.

Vincent Jeanbrun, primarul suburbiei sudice L'Hay-les-Roses, a declarat că soţia sa şi unul dintre cei doi copii, în vârstă de cinci şi şapte ani, au fost răniţi în timp ce au fugit din casa atacată şi incendiată de protestatari la primele ore ale dimineţii de duminică.

Jeanbrun, din partidul conservator Les Republicains, nu se afla acasă, ci la primărie în timpul incidentului. Primăria a fost ţinta unor atacuri timp de mai multe nopţi după împuşcături şi a fost protejată cu sârmă ghimpată şi baricade.

„La ora 01:30 dimineaţa, în timp ce mă aflam în primărie, la fel ca în cele două nopţi precedente, nişte oameni mi-au atacat casa înainte de a porni un incendiu pentru a-mi incendia casa, unde dormeau soţia mea şi cei doi copii mici”, a scris Jeanbrun pe contul său de Twitter.

„În timp ce încercam să îi protejez şi să fugim de atacatori, soţia mea şi unul dintre copiii mei au fost răniţi”, mai spune edilul.

Procurorul local a declarat reporterilor că a fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor. Niciun suspect nu a fost arestat.

Procurorul a declarat că femeia a fost rănită în timp ce fugea prin curtea casei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO