Business Internaţional

MAE: Alţi 115 români au revenit în ţară din Israel

MAE: Alţi 115 români au revenit în ţară din Israel

Autor: Andreea Tobias

08.10.2023, 20:23 53

Alţi 115 români aflaţi în Israel au revenit, duminică, în ţară, cu un avion al unei companii private, informează MAE. 

După „deteriorarea situaţiei de securitate” din Israel şi Fâşia Gaza, MAE informează că Celula de Criză, care îşi desfăşoară activitatea în Centrala MAE, în coordonare cu Ambasada României de la Tel Aviv şi Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, a continuat demersurile pentru identificarea şi a altor posibilităţi de repatriere a românilor şi a grupurilor de pelerini români din zonă.

În acest context, MAE precizează că 115 români au revenit, duminică, în ţară, cu o cursă operată de o companie aeriană privată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, două curse Tarom au luat din Israel 346 cetăţeni români şi străini.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie" de pe pagina de internet a MAE.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO