Business Internaţional

MAE face demersuri pentru repatrierea unui grup de cetăţeni români din Israel, prin Iordania

MAE face demersuri pentru repatrierea unui grup de...

Autor: Petru Mazilu

08.10.2023, 14:06 61

Ministerul Afacerilor Externe din România face demersuri pentru repatrierea unui grup de cetăţeni români din Statul Israel, prin Iordania. Măsurile sunt dispuse de Celula de Criză de la nivelul MAE.

MAE anunţă că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din statul Israel şi Fâşia Gaza.

Celula de Criză MAE şi Ambasada României la Amman fac demersuri pentru identificarea unor posibilităţi optime de repatriere pentru aceştia prin curse operate de diferite companii aeriene care au zboruri către România.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.

Cetăţenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, precizează MAE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO