Business Internaţional

MAE: Până în acest moment nu există cetăţeni români printre victimele cutremurului din Maroc

MAE: Până în acest moment nu există cetăţeni...

Autor: Gabriel Pecheanu

10.09.2023, 09:48 25

Până în acest moment, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Rabat, nu există cetăţeni români printre victimele cutremurului, anunţă, sâmbătă, Ministerul Afacerilor externe.

„În continuarea informaţiilor referitoare la seismul produs la data de 8 septembrie 2023, în zona munţilor Atlas din Regatul Maroc, soldat cu morţi şi răniţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Rabat menţine legătura cu autorităţile locale implicate în gestionarea urmărilor cutremurului şi cu cetăţenii români rezidenţi, demersuri efectuate în coordonarea Centralei MAE. Până în acest moment, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Rabat, nu există cetăţeni români printre victimele cutremurului”, se arată într-un comunicat de presă.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93 şi +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +212 67 99 77 751.

Peste 2.000 de persoane au fost ucise în urma cutremurului din Maroc, iar alte peste 2.000 au fost rănite, dintre care peste 1.400 sunt în stare critică, potrivit Reuters. OMS arată că peste 300.000 de persoane au fost afectate în Marrakech şi zonele învecinate.

Seismul a lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, munţii Atlas din Maroc.

Adâncimea cutremurului cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO