Business Internaţional

Majorarea de capital a anului în Europa: Deutsche Bank se întăreşte cu 10 mld. euro

Majorarea de capital a anului în Europa: Deutsche Bank se întăreşte cu 10 mld. euro şi preia integral Deutsche Postbank

Autor: Radu Racu

13.09.2010, 11:12 19

Deutsche Bank, una din cele mai mari trei bănci din Germania, sepregăteşte de o majorare de capital de cel puţin 9,8 miliarde deeuro, pentru a întâmpina noile reglementări impuse prin acordulBasel III, în cea mai mare operaţiune de acest tip de anul acestaîn Europa, scrie Financial Times.

Instituţia financiară a anunţat că a lansat şi o ofertă depreluare integrală a rivalei Deutsche Postbank, din care deţinedeja o participaţie de 30%. Preluarea va genera o devalorizare cu2,4 miliarde de euro a invesiţiei iniţiale.

Decizia de majorare de capital este inclusă în planuldirectorului Josef Ackermann de extindere a prezenţei băncii pepiaţa de retail locală.

Deutsche Bank a anunţat că va oferi acţionarilor posibilitateasă cumpere o acţiune nouă pentru fiecare două deţinute. Preţul unuititlu nou va fi de 31,8 euro, agreat cu sindicatele, sub nivelul de47,7 euro la care au închis vineri pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO