Business Internaţional

Managerii BP ar putea fi chemaţi în instanţă pentru omor din culpă

Managerii BP ar putea fi chemaţi în instanţă pentru omor din culpă

Autor: Adrian Voicu

29.03.2011, 21:00 56

Executivii companiei petroliere British Petroleum (BP), inclusivfostul CEO Tony Hayard, ar putea fi puşi sub acuzare deautorităţile americane sub acuzaţia de omor din culpă în urmadezastrului din Golful Mexic.

În urma dezastrului de la platforma petrolieră Deepwater Horizonde anul trecut, 11 muncitori şi-au pierdut viaţa, acesta fiind şicel mai important dezastru din istoria SUA.

Surse apropiate situaţiei au declarat pentru Bloomberg căanchetatorii analizează şi în ce măsură declaraţiile executivilorde la acea vreme erau conforme cu ceea ce aceştia ştiau despreevoluţia evenimentelor. Ancheta va stabili în ce măsură reducereacosturilor şi mărirea cantităţii de muncă a dus la accidentul dinGolful Mexic.

In ianuarie, o comisie naţională stabilită de preşedinţia SUA astabilit că accidentul de pe platforma Deepwater Horizon putea fievitat, concluzia finală fiind că este în totalitate vina BP pentruacest eveniment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO