Business Internaţional

O mare bancă din SUA creşte pachetele compensatorii pentru a stimula angajaţii să demisioneze: Wells Fargo va cheltui până la 1 miliard de dolari doar în trimestrul al patrulea. ”Vrem să continuăm să ne concentrăm pe eficienţă”

O mare bancă din SUA creşte pachetele compensatorii...

Autor: Valeriu Dănilă

05.12.2023, 19:02 331

Charlie Scharf, CEO-ul Wells Fargo, a declarat marţi că banca va creşte nivelul compensaţiilor pentru cei care aleg să părească voluntar compania, crescând semnificativ costurile în trimestrul patru, scrie CNBC.

„Prognozăm o cifră undeva între 750 de milioane şi 1 miliard de dolari pentru compensaţii în trimestrul al patrulea, vrem să continuăm să ne concentrăm pe eficienţă”, a arătat acesta.

Liderii băncilor de pe Wall Street au declarat că nivelul mic al plecărilor voluntare înseamnă că firmele au rămas cu prea mulţi angajaţi.

La nivelul industriei bancare concedierile au fost semnificative în ultimul an din cauza problemelor financiare.

Well Fargo, a patra cea mai mare bancă din SUA după active, a concediat deja 11.300 de oameni în anul 2023, aproximativ 4,7% din forţa de muncă, având 222.367 de angajaţi în septembrie.

Banca nu este „nici măcăr aproape” de unde ar trebui să fie din punctul de vedere al eficienţei, a adăugat Charlie Scharf, CEO-ul Well Fargo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO