Business Internaţional

Marea Britanie se îndreaptă spre cea mai lungă scădere a standardelor de viaţă din cel puţin ultimii 60 de ani

Marea Britanie se îndreaptă spre cea mai lungă...

Autor: Bogdan Cojocaru

24.11.2017, 00:00 929
Britanicii au fost avertizaţi de un think tank independent că se îndreaptă spre cea mai lungă scădere a standardelor de viaţă de când a început înregistrarea datelor statistice în urmă cu şase decenii, scrie Bloomberg.

Think tank-ul Resolution Foundation a  transmis acest avertisment într-o analiză a planurilor bugetare ale guvernului însoţite de un raport al Biroului pentru responsabilitate bugetară în care agenţia guvernamentală şi-a redus estimările de creştere economică.  Resolution Foundation a calculat că economia va fi în 2022 cu 42 de miliarde de lire sterline mai mică decât a estimat în martie Biroul pentru responsabilitate bugetară.

De asemenea, think tank-ul a calculat că salariile nu vor reveni la nivelurile de dinainte de criza din 2007-2008 până cel puţin în 2025 dacă este luată în considerare inflaţia. Salariul mediu anual va fi cu 1.030 mai mic în 2022 decât prevăd estimările oficiale. Mai grav, organizaţia prognozează că venitul disponibil al gospodăriilor va scădea timp de 19 trimestre la rând între 2015 şi 2020, cea mai lungă perioadă de declin înregistrată de datele statistice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO