Business Internaţional

MF Global prima victimă majoră a crizei datoriilor suverane

MF Global prima victimă majoră a crizei datoriilor suverane

Jon Corzine (dreapta), CEO MF Global. Foto: AFP/Mediafaxfoto

Autor: Iulian Anghel

31.10.2011, 18:10 1246

Compania americană MF Global, un important broker pe derivate foarte, expusă pe datoriile suverane europene a înaintat justiţiei o cerere de punere sub protecţia legii falimentului, după ce acţiunile i-au scăzut cu aproape 70% în ultima săptămână. La New York, acţiunile companiei au fost oprite de la tranzacţionare.

MF Global, condusă de Jon Corzine fost director al Goldman Sachs, fost guvernator al statului New Jersy, a anunţat o expunere pe obligaţiunile europene de 6,3 mld. dolari. Compania a pariat în 2010 pe acţiunile italiene, irlandeze, spaniole şi portugheze sperând că ele se vor redresa rapid. O acţiune de vânzare a companiei a eşutat şi astfel, falimentul a devenit inevitabil.



Ca urmare a anunţului privind trecerea sub protecţia legii falimentului, acţiunile Goldman Sachs s-au prăbuşi cu 3,8%.



MF Global ar fi angajat de săptămâna trecută discuţii pentru o vânzare totală sau parţială. Intermediar ar putea fi Interective Borkers Group, broker american specializat în electronice care ar putea face o ofertă de 1 mld. euro, potrivit Wall Street Journal. Discuţiile nu au fost confirmate oficial.


În cererea de protecţie în faţa creditorilor, compania cu sediul în New York, a declarat datorii de 39,7 mld. dolari şi active de 41 mld. dolari, potrivit Les Echos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO