Business Internaţional

Nimeni nu ar fi crezut că aşa ceva este posibil: Italia închide toate restaurantele, barurile, hotelurile şi magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor. Şi oraşele din SUA încep să ia măsuri extreme

Nimeni nu ar fi crezut că aşa ceva este posibil: Italia...

Autor: Ştefan Stan

11.03.2020, 23:13 2339

Italia anunţă măsuri fără precedent în istoria modernă şi închide toate restaurantele, barurile, hotelurile şi toate businessurile în afară de farmacii şi magazinele alimentare. 

În acelaşi timp, oraşul american Seattle anunţă că închide complet toate şcolile publice, fiind primul mare oraş american care ia măsuri extreme împotriva epidemiei. 

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 827 de morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate este de 12.462, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.

Bilanţul epidemic în Italia este de 827 de morţi şi 12.462 de persoane infectate cu noul coronavirus, a declarat miercuri seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă, citat de Sky News 24.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 196 de decese şi încă 2.076 de cazuri de persoane infectate.

"Am transmis aseară că datele din regiunea Lombardia erau parţiale, iar astăzi avem cifrele actualizate. Numărul ar putea părea ridicat, dar în realitate tendinţa de creştere este din ultimele zile", a explicat Angelo Borrelli.

Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, anunţă reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS), iar bilanţul a ajuns la 47. E vorba despre o femeie de 63 de ani şi de un bărbat de 48 de ani din Bucureşti.

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat că situaţia generată de coronavirus este pandemie

Situaţia generată de coronavirus este pandemie, a stabilit miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în contextul în care sunt cazuri în cele mai multe ţări.

"Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie", a declarat miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus", a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Cuvântul pandemie nu este unul care să fie folosit uşor ori în mod neglijent. Este un cuvânt care, dacă este folosit greşit, poate cauza temeri fără motiv sau acceptarea neîntemeiată a faptului că lupta s-a sfârşit, că urmează inevitabil suferinţă şi moarte. Descrierea situaţiei ca fiind pandemie nu modifică evaluarea OMS asupra riscurilor generate de coronavirus. Nu se modifică modul în care OMS acţionează, nu ar trebui să se modifice acţiunile adoptate de ţări", a subliniat directorul OMS.

Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are criterii stricte pentru definirea unei situaţii de pandemie. În general, se ajunge la această situaţie în cazul epidemiilor răspândite pe multe continente şi dacă există un grad mare de răspândire la nivel internaţional şi în comunităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO