Business Internaţional

Nivel record pentru pretul benzinei

12.07.2005, 19:57 11

Pretul benzinei a crescut in SUA cu aprope 10 centi in ultimele doua saptamani, atingand un record de 2,31 de dolari per galon, arata un studiu dat publicitatii de curand realizat de Lundberg, relateaza CNN Money.

Cu acest nivel benzina a depasit recordul precedent inregistrat pe 8 aprilie cu aproximativ 2 centi, a spus Trilby Lundberg, editor la Lundberg Survey. In pofida preturilor ridicate, cererea de benzina a fost in iunie cu 2,5 procente mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, a adaugat ea.

Alti factori care influenteaza actualul trend al pretului sunt limitele mai severe impuse asupra sulfului si asupra unui alt aditiv din benzina, care de obicei este necesar in orasele cu mult smog ale tarii.

Lundberg a preconizat ca daca cererea se mentine puternica, pretul la pompa ar putea creste usor pe termen scurt, in conditiile in care pretul petrolului crud se mentine la 60-61 de dolari barilul. Conform studiului, preturile au atins un record absolut in martie 1981, cand s-au situat la nivelul mai ridicat cu 70 de centi per galon, ajustat in functie de inflatie.

Acelasi studiu arata ca pretul cel mai scazut a fost inregistrat in Charleston unde un galon costa 2,09 dolari, in timp ce nivelul cel mai ridicat 2,55 dolari a fost in San Diego.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO