Business Internaţional

Noi atacuri cu rachete ale Rusiei în Ucraina

Noi atacuri cu rachete ale Rusiei în Ucraina

Autor: Tiberiu Sabo

24.03.2024, 06:57 23

Rusia a lansat duminică atacuri aeriene asupra Kievului şi a regiunii Liov din vestul Ucrainei, au declarat oficiali de la Kiev, determinând forţele armate ale Poloniei vecine să activeze avioane pentru a asigura siguranţa spaţiului aerian în apropierea graniţei.

Forţele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus 12 rachete lansate de Rusia deasupra Kievului şi în apropierea capitalei, a declarat pe Telegram Sergei Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Informaţiile preliminare nu au indicat victime sau pagube majore în urma atacurilor, notează Reuters.

Rusia loveşte Ucraina de câteva zile în atacuri prezentate de Moscova ca o răzbunare pentru atacurile ucrainene din timpul recentelor alegeri prezidenţiale.

"Pentru a treia dimineaţă înainte de răsăritul soarelui din această săptămână, toată Ucraina se află sub o alertă aeriană şi a fost sfătuită să se adăpostească", a postat ambasadorul american Bridget Brink pe X duminică dimineaţa.

"Avioanele poloneze şi aliate au fost activate, ceea ce poate duce la creşterea nivelului de zgomot, în special în partea de sud-est a ţării", au arătat forţele armate poloneze pe X.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO