Business Internaţional

OCDE a revizuit în urcare estimările de creştere economică pentru cele mai mari ţări din Europa

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

03.09.2013, 21:30 300

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a revizuit în urcare prognozele pentru creşterea economică din Germania, Franţa şi Marea Britanie, solicitând totodată celor mai îndatorate ţări ale regiunii să ia măsuri pentru îmbunătăţirea competitivităţii, scrie Bloomberg.

Germania va înregistra anul acesta o creştere economică de 0,7%, faţă de avansul de 0,4% estimat în luna mai de OCDE, iar PIB-ul Franţei se va majora cu 0,3% în loc să scadă cu 0,3%, conform prognozei anterioare. Marea Britanie, care nu face parte din Uniunea Europeană, va avea o creştere economică de 1,5%, comparativ cu 0,8%, cât anticipase în urmă cu trei luni OCDE.

Revenirea economică a Europei vine în condiţiile în care creşterea economică a încetinit în alte regiuni ale lumii, în special în economiile emergente. “În zona euro, reechilibrarea economiei rămâne incompletă, întrucât cererea internă scăzută din statele profund îndatorate a fost compensată de majorarea exporturilor doar într-o anumită limită”, se arată în declaraţia OCDE.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO