Business Internaţional

ONU: Peste 17.000 de civili au fost ucişi sau răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti

ONU: Peste 17.000 de civili au fost ucişi sau răniţi...

Autor: Dorin Oancea

28.12.2022, 11:38 35

Mii de civili ucraineni au fost ucişi sau răniţi de la izbucnirea războiului cu Rusia la sfârşitul lunii februarie, a estimat un organism al Naţiunilor Unite, conform Reuters.

Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a înregistrat 17.831 de victime până la 26 decembrie, dintre care 6.884 au fost decese.

Biroul a avertizat că "numărul real este considerabil mai mare, pentru că primirea informaţiilor din unele locaţii în care au avut loc ostilităţi intense a fost întârziată şi multe rapoarte sunt încă în aşteptarea coroborării".

Din cele 17.831 de victime, 10.947 de civili au fost raportaţi ca fiind răniţi.

Mai mult de jumătate dintre decese şi răniri au fost înregistrate în regiunile Doneţk şi Luhansk - unde au fost ucise 4.052 de persoane şi 5.643 au fost rănite.

OHCHR a precizat: "Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au fost provocate de utilizarea armelor explozive cu efecte pe scară largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea, rachete şi lovituri aeriene".

Instituţia a adăugat că datele sunt neclare în zonele în care au avut loc "ostilităţi intense", cum ar fi Mariupol şi Izyum în est şi Lysychansk, Popasna şi Severodonetsk.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO