Business Internaţional

Orange a înfiinţat o firmă dedicată pentru plăţile de pe telefonul mobil

Orange a înfiinţat o firmă dedicată pentru plăţile...

Autor: Adrian Seceleanu

12.03.2015, 00:03 3240

Orange, liderul pieţei locale de tele­fo­nie mobilă, a înfiinţat la finele anului trecut o nouă companie - denumită Orange Mo­ney S.R.L., al cărei principal obiect de acti­vita­te este cel al serviciilor de interme­diere finan­ciară, conform datelor din Monitorul Oficial.

Activităţile care vor fi derulate de companie sunt „emiterea de monedă electronică; servicii care permit depunerea de numerar într-un cont de  plăţi; servicii  care  permit retrageri  de  numerar  dintr-un  cont  de  plăţi; operaţiuni de plată cu mone­dă electronică în cazul în care fondu­rile nu sunt acoperite printr-o linie de cre­dit; emiterea instrumentelor de plată şi re­mite­rea de bani“, conform sursei menţionate.

Intrarea Orange pe acest segment de business a fost anunţată încă de anul trecut de Jean François Fallacher, directorul executiv al operatorului: „Sunt multe bănci în România, dar dacă ne uităm la consumul de servicii bancare, credem că există cu adevărat spaţiu pe piaţă să aducem Orange Money, un serviciu prin care putem facilita două lucruri: transferul unor sume mici şi medii de bani şi plata facturilor“.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Orange au confirmat că noua companie va gestiona servicii de transfer de bani şi de plăţi a diferite facturi şi servicii. “Am creat compania Orange Money SRL cu scopul de a oferi clienţilor noştri modalităţi la îndemână pentru plata rapidă a diverselor facturi şi servicii sau pentru a efectua transfer de bani”, au spus reprezentanţii Orange.

Conform datelor din Monitorul Oficial acţionarii companiei sunt Orange România - 99,999375% şi Jean François Fallacher - 0,000625%.

Administratorii companiei sunt, pentru o perioadă de patru ani, care începe din data de 27 noiembrie 2014: Laurent Jacques Paillassot, Diego  Martinez  Lopez, Julien Ducarroz şi Luiza  Muller.

În urmă cu un an, Vodafone, al doi­lea jucă­tor de pe piaţa locală de telefo­nie mo­bi­lă, a lansat un serviciu de plăţi de pe telefon, denumit M-Pesa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO