Business Internaţional

Oraşul plutitor ar putea deveni curând o realitate în China. Galerie FOTO

Cum arată conceptul oraşului plutitor din China

Cum arată conceptul oraşului plutitor din China

Autor: Alexandru Nanu

16.06.2014, 13:00 322

Deşi arată ca şi cum ar fi desprins dintr-un film science-fiction despre viitorul îndepărtat, oraşul plutitor ar putea deveni realitate în apele Chinei,  scrie Business Insider. Potrivit schiţei deja existente, oraşul plutitor are o suprafaţă de 10 km pătraţi şi este format din mai multe module hexagonale conectate prin tunele subacvatice care creează o reţea de drumuri şi trotuare.

Firma britanică de arhitectură AT Design Office a schiţat proiectul oraşului plutitor pentru firma chinezească de construcţii CCCC, cea mai mare companie de construcţii de porturi din China.

Susţinătorii proiectului oraşului plutitor negociază cu un mare grup de investiţii din China posibilitatea finanţării construcţiei oraşului. “China Transport Investment va analiza propunerea şi probabil va testa acest proiect ambiţios la o scara mai mică de anul viitor", a declarat arhitectul proiectului Slavomir Siska într-un comunicat de presă.

Proiectul prietenos cu mediul va fi autonom, oraşul îşi va produce singur  mâncarea, îşi va genera singur energia şi va avea un sistem de gestionare a deşeurilor. Deplasarea în centrul oraşului se va face cu maşini electrice sau cu alte mijloace de transport cu emisii de carbon zero.

De fapt, oraşul este zona centrală a proiectului de unde se pot accesa districtele comerciale şi de divertisment din jur şi va putea fi folosit ca un loc de parcare pentru submarinele comerciale.

Orasul plutitor va fi format din mai multe segmente aflate fie sub, fie deasupra apei şi va cuprinde toate facilităţile rezidenţiale, comerciale şi de divertisment specifice unui oraş mare. Constructorii se aşteaptă ca proiectul să găzduiască hoteluri de lux, restaurante, magazine, şi alte zone de agrement. Oraşul plutitor va avea facilităţi de acostare pentru navele de croazieră pentru a încuraja turismul.

Arhitecţii de la compania de arhitectură au inclus de asemenea spaţii verzi din abundenţă în proiectul actual, atât deasupra cât şi sub apă. Centura verde de la suprafaţă este proiectată pentru a le oferi locuitorilor un spaţiu de agrement, în timp ce vegetaţia subacvatică va asigura aer proaspăt şi spaţiu suplimentar de relaxare.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO