Business Internaţional

Oscar Pistorius, condamnat la şase ani de închisoare pentru omor din culpă

Oscar Pistorius, condamnat la şase ani de închisoare...

Autor: Claudiu Giurgea

06.07.2016, 12:04 162

Oscar Pistorius, care a ajuns la Tribunalul din Pretoria direct de la locuinţa unchiului său Arnold Pistorius, acolo unde a locuit pe perioada arestului la domiciliu a fost imediat dus la închisoare. Sentinţa dată astăzi de magistraţii din Africa de Sud poate fi atacată cu apel.

Juriştii sud-africani susţin că, dacă decizia nu va fi modificată la un eventual apel, Oscar Pistorius ar putea fi eliberat pentru "bună purtare" după ce îşi ispăseşte o treime din pedeapsă, adică după doar 2 ani.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, pe 21 octombrie, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Imediat după citirea sentinţei, campionul sud-african a fost dus la închisoare, însă pe 19 octombrie 2015 a fost eliberat din închisoare şi a avut un regim de arest la domiciliu.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul lui Pistorius a început în luna martie 2014, la Pretoria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO