Business Internaţional

Parisul şi Berlinul resping ideea lui Sarkozy, reiterând că Marea Britanie nu va putea reveni în UE

Parisul şi Berlinul resping ideea lui Sarkozy,...

Autor: Mediafax

28.09.2016, 20:03 181

Nicolas Sarkozy a declarat că dacă va fi reales preşedinte al Franţei va modifica tratatele UE pentru a menţine Marea Britanie în Blocul comunitar. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat de mai multe ori că "Brexit înseamnă Brexit", semnalând că va declanşa la începutul anului 2017 procedura de ieşire din Uniunea Europeană.

Administraţia Francois Hollande şi Guvernul Angela Merkel s-au distanţat imediat de iniţiativa lui Nicolas Sarkozy, subliniind că ieşirea Marii Britanii din UE va fi ireversibilă.

"Nu văd cum o ţară poate cere alteia să organizeze un nou referendum. Britanicii trebuie să decidă acest lucru. Este greu să urmărim logica iniţiativei lui Sarkozy", a reacţionat Stephane Le Foll, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a reiterat că decizia Marii Britanii de ieşire din UE va fi ireversibilă.

Ideea a fost respinsă şi de un oficial european: "Nu vorbeşte nimeni acum depsre menţinerea Marii Britanii în UE. Doamna May a transmis că Brexit înseamnă Brexit, nu văd cum decizia britanică poate fi modificată din punct de vedere politic".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO