Business Internaţional

Parlamentul Britanic accelerează procedura de divizare a Royal Bank of Scotland

Parlamentul Britanic accelerează procedura de divizare a...

Autor: Cătălina Butan

27.08.2013, 11:15 578

Membrii Parlamentului Britanic îşi intensifică eforturile să separe activele performante de cele neperformante ale Royal Bank of Scotland, pe fondul suspiciunilor că oficialii băncii şi ai Trezoreriei încearcă să împiedice o divizare a băncii a creditorului, scrie Financial Times.

Într-o scrisoare publicată marţi în Financial Times, reprezentanţii comisiei parlamentare din Marea Britanie pentru standardele din sectorul bancar spun că “este important ca toate opţiunile pentru viitorul Royal Bank of Scotland să fie examinate într-un regim de urgenţă”.

Ministrul britanic de finanţe George Osborne a cerut un raport al băncii pentru această toamnă în care să fie analizată o separare a activelor neperformante într-un bad bank controlată de stat şi măsura în care o astfel de divizare va accelera procesul de revenire al băncii şi îmbunătăţi sectorul de împrumuturi.

Această idee este susţinută de Mervyn King, fostul guvernator al Băncii Centrale din Anglia şi a fost propusă de către parlamentarul conservator britanic Andrew Tyrie, preşedinte al comisiei parlamentare pentru standardele bancare.

Apropiaţii anchetei băncii britanice spun însă că nu există dovezi importante care să arate că împrumuturile băncii sunt afectate de stocul de creanţe neperformante.

Atât oficialii Royal Bank of Scotland cât şi reprezentanţii Trezoreriei consideră că o astfel de divizare este inutilă în acest moment, în măsura în care banca şi economia arată semne de revenire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO