Business Internaţional

Paul Manafort, omul care l-a făcut pe Trump preşedinte, a fost arestat în ancheta privind activităţile de lobby politic din Ucraina. Ce va spune autorităţilor?

Paul Manafort, omul care l-a făcut pe Trump preşedinte,...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

16.06.2018, 12:19 506

Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a preşedintelui SUA Donald Trump, a fost plasat în arest preventiv într-un dosar privind activităţile de lobby politic desfăşurate în Ucraina, informează CNN.

Paul Manafort, în vârstă de 69 de ani, era eliberat condiţionat pe o cauţiune de zece milioane de dolari, într-un proces în care este acuzat că nu a înregistrat în Statele Unite activităţile desfăşurate în Ucraina pentru campania partidului fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici.

În paralel, Paul Manafort este vizat şi de ancheta procurorului special Robert Mueller privind contactele echipei de campanie a lui Donald Trump cu Rusia. În contextul în care tocmai a fost acuzat că a încercat să influenţeze martori în procesul referitor la activităţile de lobby din Ucraina, o instanţă a dispus plasarea lui în arest preventiv.

"Nu îmi place acest lucru, dar nu pot să trec cu vederea ce s-a întâmplat. Aţi abuzat de încrederea care v-a fost acordată", a declarat judecătoarea Amy Berman Jackson, de la o instanţă districtuală din Washington.

Niciuna dintre acuzaţiile care îl vizează pe Paul Manafort în acest proces nu se referă la activităţile sale în cadrul echipei de campanie a lui Donald Trump.

Preşedintele Donald Trump a condamnat decizţia instanţei. "Oh, ce sentinţă dură pentru Paul Manafort, care i-a reprezentat pe Ronald Reagan, Bob Dole şi alţi politicieni de rang înalt în campanii electorale. Nu ştiam că Paul Manafort este liderul infractorilor. Dar ce se întâmplă cu James Comey, cu escroaca Hillary Clinton şi cu alţii? Foarte nedrept!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Dacă va fi găsit vinovat, Paul Manafort riscă să îşi petreacă restul vieţii la închisoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO